Laft gir betydelige fordeler

Å bo i et laftet hus byr på mange fordeler. Laftede hus og hytter gir mer enn bare et vakkert ytre. De tilbyr betydelige fordeler når det gjelder inneklima og energieffektivitet.

Inneklima: Laftede hus har en unik evne til å håndtere innendørs luftkvalitet. Takket være treets naturlige egenskaper er disse husene i stand til å puste, dvs. de absorberer og frigir fuktighet, noe som bidrar til å regulere luftfuktigheten innendørs. Dette fører til et behagelig inneklima, uansett årstid. I tillegg har tre en naturlig evne til å filtrere luften, fjerne lukt og hindre vekst av mugg og bakterier. Dette skaper et sunnere bo-miljø, spesielt for de som lider av allergier og astma.

Balansert ventilasjon: Et laftet hus har gode pusteegenskaper, som gjør det mulig å oppnå en balansert ventilasjon med minimal innsats. Selv om moderne hjem ofte krever avanserte ventilasjonssystemer for å sikre tilstrekkelig luftsirkulasjon, kan laftede hus tillate en naturlig strøm av luft gjennom treets porøse struktur. Dette bidrar til å holde hjemmet friskt og fritt for stillestående luft.

Energi-effektivitet: Laftede hus er kjent for deres termiske masse, som bidrar til høy energieffektivitet. Denne masse oppstår fordi massivt tre kan lagre varme i løpet av dagen og langsomt frigjøre den om natten. Dette bidrar til å balansere temperaturen i hjemmet, noe som reduserer behovet for oppvarming og avkjøling.

Bærekraft og miljøpåvirkning: Laftede hus er laget av fornybare ressurser, noe som gjør dem til et miljøvennlig boligalternativ. Treet brukt i disse husene kan høstes på en bærekraftig måte, og laftingsteknikken selv krever mindre energi sammenlignet med andre byggemetoder. Dessuten kan disse husene vare i flere hundre år hvis de blir vedlikeholdt riktig, noe som reduserer behovet for å bygge nye strukturer.

Estetikk og komfort: Laftede hus er vakre å se på og gir en naturlig, koselig atmosfære. Den rustikke stilen kan bidra til en følelse av fred og ro, og mange mennesker rapporterer at de føler seg mer avslappet og komfortable i slike omgivelser.

I sum gir laftede hus et sunt og komfortabelt bo-miljø, samtidig som de gir betydelige miljøfordeler. Ved å kombinere naturlig skjønnhet med funksjonalitet og bærekraft, er laftede hus et fantastisk sted å bo.

Ta kontakt for en uforpliktende prat

Vi kan ta utgangspunkt i en av våre modeller, tilpasse denne eller bruke din egen skisse. Sammen finner vi løsningen som passer best for akkurat deg og dine behov.

Kontakt oss
0 of 600 max characters

Ole Petter Sætre

Asgeir Oddlien

Norsk håndlaget kvalitet

Handlaft & Tredesign er én av Norges eldste laftebedrifter som leverer alt fra anneks til store hytter og forretningsbygg. Vår spesialitet er skreddersydde laftebygg etter hver enkelt kunde sine unike ønsker, behov og krav. Vi garanterer deg et norsk produkt av meget høy kvalitet til konkurransedyktige priser!

Copyright © 2024 All Rights Reserved Handlaft & Tredesign AS | Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
chevron-down